V. kolo KM 06.10.2013 Přelovice

14.09.2014 21:40

Dva rozdílné zápasy v Přelovicích

V neděli 6.10. jsme hráli 5. kolo KM v Přelovicích. Po dobrém výkonu z minula jsme byli odhodlaní ukázat pěkný fotbal.

Sestava starší: Mikuláš, Betáková, Habas, Kožant, Suchanová, Valenta, Brož, Sochůrek, Viktora, Nešetřil

Holice – Slatiňany      10:0 (6:0)

Branky: Kožant 3, Habas 3, Nešetřil 2, Brož, Valenta

Velmi dobrý výkon celého týmu, čemuž nasvědčuje i výsledek. Pěkné akce, snaha o kombinační fotbal.

Holice – Přelovice      2:7 (1:4)

Branky: Viktora, Kožant

Těžko něco našim hráčům něco vytknout. Domácí byli ve všech směrech lepším týmem, musíme uznat jejich kvalitu. Pro nás to byla škola, jak se hraje fotbal.

Chválíme hráče za velkou snahu. V poslední době jdou naše výkony nahoru, ale na ty nejlepší ještě nestačíme. Je potřeba v těžkých utkáních dřít a snažit se. Jsou momenty, kdy se zdá, že to nejde, ale právě tehdy musíme ještě více zabrat. Přidejme tedy na důrazu, buďme rychlejší a tvrdší. Řešením nejsou slzy v očích, když se nedaří,  nebo výhružná gesta k soupeři. Vždyť i my někdy někoho nechtěně kopneme, ani možná o tom nevíme. Takový je fotbal a ten bolí. Ale pozor na zbytečné zákroky, které by mohli zranit soupeře. To přece nechceme. Pracujme dál na sobě, ať jsme příště lepším týmem my.

Sestava mladší: Sedlák Ondřej, Nývlt Štěpán, Vojtěch Ondřej, Vohralík František, Machatý Ondřej, Smítal Jakub, Kubelka Aleš, Diblík Tomáš, Halajčuk Ondřej

Holice - Slatiňany    7 : 5    (1 : 2)

Branky: 6x Machatý O, Kubelka

Holice - Přelovice   14 : 1   (7 : 1) 

Branky: 7x Machatý O., 5x Kubelka, Diblík, Vohralík
I když jsme nehráli v nejsilnější sestavě byli tentokrát oba dva soupeři výrazně slabší než my. Proto mě celkem mrzí, že nedokážeme proti takovým soupeřům předvést trochu více fotbalovosti a zápas rozhodujeme střelami s delší vzdálenosti. Když pak příjde těžší soupeř který nám tento "styl" neumožní tak máme jen oči plné slz. Vše vychází s tréninku a lajdáckost s kterou k nim přistupujeme se pak při zápasu projeví. Fotbal je kolektivní sport a to by si měli hráči potažmo rodiče uvědomit. V této věkové kategorii je kolikrát cennější a do budoucna prospěšnější prohrát se silnějším soupeřem po dobře odvedené práci než porazit slabšího antifotbalem.

*******