Turnaj v Borohrádku

26.06.2011 15:08

NOVÝ TÝM STŘÍBRNÝ

V sobotu 25.6.2011 se nový tým starších elévů pod vedením smíšené čtveřice trenérů (Branda&Branda, Starý, Kovařík) zúčastnil IV. ročníku Memoriálu Tomáše Došela konaného na hřišti v Borohrádku za účasti celkem 10ti týmů. Rozlosování do dvou základních skupin bylo následující:

Skupina A:    Borohrádek, Albrechtice, Doudleby, Rychnov nad Kněžnou, Horní Jelení

Skupina B:    Třebechovice p/O., Solnice, Vamberk, Holice, Prosetín

Tým Holic: Šafr, Svoboda, Starý, Rybyšar, Roučka, Roček, Schejbalová, Kovařík, Klasovitý, Prokop (C), Růžička, Velinský, Manych

Turnaj probíhal formou zápasů každý s každým ve skupinách, dále zápasů o konečné umístění, semifinále dvou nejlepších týmů z každé skupiny, zápasu o třetí místo a finále. Všechny zápasy se hrály na 1x15 minut v sestavě 1+7. Zápasy našeho týmu ve skupině vypadaly takto:

HOLICE - Třebechovice p/O.    0:0

Úvodní zápas byl vyrovnaný, s mírnou převahou našich borců v poli, ovšem bez výraznějších šancí na obou stranách.

HOLICE - Solnice    0:0

Další bezbranková remíza s podobným průběhem jako v prvním zápase, prakticky bez střel a šancí.

HOLICE - Vamberk    1:1

Souboj se soupeřem, který nás vždy při vzájemných zápasech dokázal notně potrápit. Tlak našich hráčů konečně vedl ke gólu v soupeřově síti (prvnímu z celkem dvou gólů ze hry v celém turnaji), ovšem v zápětí po chybě naší obrany bylo srovnáno. Vítězství v tomto zápase by nás posunulo blízko k postupu do semifinále, ovšem po třetí remíze nezbývalo než doufat v příznivou konstelaci výsledků ostatních týmů a poprat se o body v posledním zápase ve skupině. Branka: Růžička.

HOLICE - Prosetín    1:0

Zápas začal selankou na obou stranách, než hra nabrala trochu směr. Objevily se konečně i šance našeho týmu, z nichž jedna skončila gólem. Zápas, stejně jako hra na celém turnaji, byl typický přemrštěnou snahou našich fotbalistů o přihrávky i ve chvílích, kdy bylo zcela na místě tvrdě vystřelit. Nicméně nakonec důležité 3 body a v celkovém součtu postup ze 2. místa ve skupině do semifinále. Branka: Starý.

POŘADÍ VE SKUPINÁCH:

Skupina A:    1. Borohrádek, 2. Albrechtice, 3. Rychnov n/K., 4. Horní Jelení, 5. Doudleby

Skupina B:    1. Třebechovice p/O., 2. Holice, 3. Vamberk, 4. Solnice, 5. Prosetín

SEMIFINÁLE:    HOLICE - Borohrádek    4:3 na penalty (0:0 v základní hrací době)

Zcela vyrovnaný zápas s ojedinělými šancemi na obou stranách, zaslouženě končící bezbrankovou remízou. V penaltovém rozstřelu nakonec prokázali silnější nervy hráči našeho týmu. Penalty: Velinský ANO, Roučka ANO, Prokop NE, Starý NE, Kovařík ANO, Růžička ANO.

FINÁLE:    HOLICE - Třebechovice p/O.    0:2

Finálový zápas nás svedl dohromady s týmem, se kterým jsme odehráli první zápas dnešního turnaje. Bohužel smolný rychlý první gól v naší síti byl předobrazem celé hry a nakonec i výsledku. Za útlum, který na nás padl po obdržené brance, jsme byli "odměněni" druhou brankou a bylo po zápase.

Konečné umístění: 1. Třebechovice p/O., 2. Holice, 3. Borohrádek, 4. Albrechtice, 5. Rychnov n/K., 6. Vamberk, 7. Solnice, 8. Horní Jelení, 9. Prosetín, 10. Doudleby.

Komentář trenéra: ...

Závěrečná glosa: Od prvního setkání hráčů z týmů, které byly ve svých kategoriích zvyklé na poněkud rozdílné pojetí fotbalu, jsme neočekávali žádné vysoké umístění. Konečné 2. místo v turnaji je tedy velmi pěkným výsledkem, i když prohra ve finále přeci jen trochu zarmoutila. Celkový obraz hry pak přináší naději, že při vydatné porci vůle, tréninkové píle a srdíčka by mohla přístí sezóna přeci jen probíhat podle představ trenérů, samotných hráčů a koneckonců i rodičů. Takže chlapci (a Hanko) děkujeme za pěkný závdavek, který na závěr této sezóny rozhodně potěšil. MŠ.

Celková statistika turnaje - ZDE.

 

 

Hráčům i jejich rodinám přejeme příjemné a klidné prožití prázdnin ... a brzy nashledanou.

 

1. trénink: 15.8.2011, 17.00 hod.