XIV. kolo

15.05.2011 20:48

    V neděli 22. 5. 2011 proběhlo na hřišti týmu SK Chrudim poslední 7. jarní (celkově 14.) kolo Krajského přeboru, kterého se ještě zúčastnili týmy SK Pardubčky a Pardubic B (mladší) a SK Třemošnice (starší). Mladší odehráli výborný turnaj, když všechny 3 zápasy, a kdy nedali soupeřům moc šancí na úspěch. I když v posledním zápase s Chrudimí nás podržel golman P. Svoboda. Je jenom škoda, že se na všech 11 brankách podíleli jenom 3 hráči a to V. Roučka (5x), A. Starý (4x) a A. Kovařík (2x) . Za tuto produktivitu jim patří velký dík.

    Za to starším se moc nedařilo. V jejich prvním zápase byl jejích výkon katastrofální a po zásluze prohráli s týmem Třemošnice. Po tomto zápase si kluci vše vyříkali a na výkonu proti týmu Pardubiček bylo již znát zlepšení. I když výhra ještě nepřišla, tak byla na klucích vidět velká vůle po vítězství. Po tomto zápase odjeli kluci z Ředic odehrát svůj mistrovský zápas do Chvaletic a tak přišli pomoc kluci z ml. přípravky A. Kovařík a V. Roučka. V tomto zápase jsme byli lepší a po zásluze vyhráli. Velká pochvala pro oba kluky z mladších za velice dobrý a snaživý výkon okořeněný i jedním gólem A. Kovaříka.

   Další víkend nás již čeká 1. vrchol sezóny a to semifinálový turnaj Krajské miniligy v sobotu 28. 5. 2011. Tohoto turnaje se ještě zúčastní týmy FK Pardubice, FC Hlinsko a SK Třemošnice. Oběma týmům přeji co nejlepší umístění a tím pádem i postup do finálového turnaje, který proběhne následující týden v sobotu pro mladší v Hlinsku a pro starší v neděli ve Svitavách.

22. 5. 2011 XIV. kolo hráno v Chrudimi:

Mladší elévovéSK Holice - FK Pardubice B 4:1 (3:0)

                         Branky: Starý 2x, Roučka 2x

                         SK Holice - SK Pardubičky 4:1 (1:1)

                         Branky: Starý 2x, Roučka 2x

                         SK Holice - SK Chrudim 3:0 (1:0)

                         Branky: Kovařík 2x, Roučka

 

Sestava: brankáři -  ŠafrSvoboda P.

              hráčiRoučka V. , Starý A. , Roček M. Rybyšar V. , Černý Š. 

                         Prášek J. , Schmidt M. , Sochůrek T. , Kovařík A. Nešetřil J. 

 

Komentář trenéra P. Starého:

 

    Protože připravujeme tým již delší dobu na semifinále krajské soutěže, nastupovali jsme ke všem utkáním v sestavě, která by měla bojovat o postup.


    Doufáme, že jsme se konečně naučili vyhrávat úvodní zápasy. Pardubice tentokrát zřejmě neměli to nejlepší, proto jsme se hned prosadili. Za šest minut jsme vedli 3:0. Poté hráli tradičně mladší borci. Ti mají velkou pochvalu. Po celou dobu hráli vyrovnanou partii. Nakonec jsme vyzkoušeli ještě jednu variantu sestavy a přidali se štěstím další branku, stejně jako Pardubice. Na obou stranách to byla teč bránících hráčů. Překvapivě to nebylo těžké utkání. Pochvala za kvalitní kolektivní výkon.


    Po poslední zkušenosti s Pardubičkami, jsme se chtěli prosadit a vrátit jim nečekanou porážku. Bylo znát, že jsme nastoupili s jistým respektem. Na začátku byl soupeř lepší, ještě se přidali nějaké naše chyby a prohráváme. Důležité bylo, že jsme nezačali ztrácet hlavu a hráli pořád svoji hru. Vytvořili jsme si šance, ale vyrovnání přišlo po nenápadné akci a velmi překvapivé hlavičce. V druhé půlce jsme již dominovali. Tři rychlé branky a bylo hotovo. Konec pohlídali opět mladíci. Nutno říci, že tým z Pardubiček byl pro nás ve všech třech jarních zápasech vyrovnaným soupeřem, protože se hodně zlepšili.


    Domácí nás v posledním utkání ničím nepřekvapili. Snad jedině tím, že hráli tři pětky, každá v jiných rozlišovacích dresech. Ještě k tomu jedna měla stejné dresy jako brankař, tak se dalo těžko odhadnout, kdo vlastně může hrát rukama. V první minutě jsme se dostali do vedení. Celou dobu jsme byli lepším týmem. Jen proměnit šance. Hned z rozehrávky druhé půle jsme přidali druhou branku. Výborně splněný pokyn trenéra, který řekl, jak to má být. Hráči to přesně tak zahráli. Celá akce měla pouze čtyři doteky a trvala asi osm vteřin. Poslední branka byla také moc pěkná, po kombinaci skoro do prázdné. Chrudim měla tři šance, které výborně chytil náš brankař.


    Celému týmu děkujeme za předvedený výkon. Konečně hrajeme fotbal, ne přetlačovanou.

 

Nejlepší hráči dle trenérů: Roček, Svoboda

 

Starší elévovéSK Holice - SK Třemošnice 2:4 (1:2)

                        Branky: Prokop, Skoumal

                SK Holice - SK Pardubičky 1:1 (0:0)

                        Branky: Skoumal

                SK Holice - SK Chrudim 4:2 (3:2)

                Branky: Černý 2x, Růžička, Kovařík

 

Sestava: brankář Branda

               hráčiHrdý M. , Dědič , Skoumal , Zběhlík , Prokop Hrdý J. 

                          Růžička Černý D.Velinský , Kovařík a Roučka - výpomoc z ml. elévů

 

P. Č.